oblicz iloczyn x i y, gdy suma i kwadrat sumy rowna sie...
betsy: x+y=12
x2+y2=126
x*y=?
2 kwi 11:38
Jack: skorzystaj z tego: (x+y)2=x2+2xy+y2
2 kwi 11:39
tim: Podnieś do kwadratu pierwsze równanie. Odejmij drugie i podziel na dwa wynik.
2 kwi 11:39
R.W.156l: oo ja chcę zrobić

144=126+2xy
xy=18

i w tym jestem dobry
2 kwi 12:15
R.W.156l: tfu
xy=9
a jednak nie...
2 kwi 12:16
anitka: Iloczyn x3*x3*x3*x3 jest równy
a.x81 b. x12 c.4x3 d. x27
25 sty 11:41
ICSP: ax * ax * ax * ax = ax+x+x+x Policz sama.
25 sty 11:44
anitka: liczba dwucyfrowa w ktorej cyfrą dziesiątek jest a, a cyfra jedności jest o 5 mniejsza od cyfry
dziesiątek ma postać
a.10a−5 b.10a+5 c.11a−5 d 11a+5
25 sty 12:00