matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uu
ola:
liczby
√
50
,
√
72
,
√
98
dłuościami boków trójkata ABC .Trójkatemm podobnym do trójkata ABC jest trojkat o bokach dł.
? ma wyjsc 5,6,7
2 kwi 10:04
kalafiorowa:
dlugosci bokow ABC :
√
50
,
√
72
,
√
98
dlugosci bokow DEF: x,y,z
√
50
√
72
=
x
y
√
50
√
98
=
x
z
√
72
√
98
=
y
z
2 kwi 10:07