matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dddddft
Jaro:
Przez jaki wielomian należy pomnożyć wielomian P(x)= x+2 aby otrzymać wielomian W(x)= x
3
+8?
1 kwi 22:42
Bogdan:
Z wzoru skróconego mnożenia: x
3
+ 8 = (x + 2)(x
2
− 2x + 4)
1 kwi 22:44