o
Elka: Pomocy! Ściana boczna w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym nachylona jest do płaszczyzny
podstawy pod kątem 70 stopni , a wysokośc tej ściany ma długosć 10 cm. Oblicz pole
powierzchni
bocznej i objętość ostrosłupa.
1 kwi 20:54
Eta: Nie zakładaj nowych postów , masz rozwiązane w poprzednim

1 kwi 21:09
driver:
| | 0,5a | |
cos700= |
| ⇒a=20cos700 |
| | 10 | |
P
b=4*a*h:2=2ah=2*10*20cos70
0=.....
1 kwi 21:13
Elka: Pb=400cos70stop
no ale tak no to chyba zostawic nie moge a na tablicy nie ma cos z 70 stopni
V=13*20cos70*h
1 kwi 22:24
Elka: a wysokość to chyba nie jest 10 bo 10 to wysokosc sciany bocznej a nie ostrosłupa
1 kwi 22:26
Elka: CZY KTOS MOŻE MI POMUC Z TYM ZADANIEM

! PROSZE

!
2 kwi 18:07
tim: Po pierwsze nie krzycz.
Po drugie PomÓc.
Po trzecie. Zadanie rozwiązane powyżej.
A trójkąt powyżej to zarys ściany bocznej.
2 kwi 18:24
Anna:
Wszystko masz dobrze wyliczone, tylko podstaw wartości: sin700 = 0,9397 i cos700 = 0,3420,
i wykonaj działania.
2 kwi 18:25