bardzo dziękuję.
ADA: Ktoś wie jak to zrobić:
ADA:
Dana jest funkcja f(x)= −2x−1 dla x∊(−∞,−1) ,1dla x∊ <−1,3> , i dla minus jedna trzecia x +2
x∊ (3,+∞)
a ) Oblicz:f (minus trzy drugie) , f ( 8) , f( −1)
b) Wyznacz miejsce zerowe funkcji
c) Naszkicuj wykres funkcji
1 kwi 20:52
Godzio:
| | 3 | |
f( |
| ) = 1 bo f(x) = 1 dla x∊<−1,3> |
| | 2 | |
f(−1) = 1
−2x − 1 = 0
2x = − 1
x = 6
c) rysuj wykres podstawiając punkty (ale tylko z danego przedziału) i poprowadź proste ale
tylko w danym przedziale
1 kwi 20:56
Eta:
1 kwi 21:52
ADA: Dzięki Eta za wykres pozdrawiam.
3 kwi 14:58