matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cc
???:
oblicz pole rombu o boku 17cm w ktorym przekatne roznia sie o 14cm
1 kwi 17:43
tim:
x − y = 14 0,5x − 0,5y = 7 Z tw. Pitagorasa: (0,5x)
2
+ (0,5y)
2
= 17
2
x, y − przekątne
1 kwi 17:45