matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
Pawel:
Prosta dana w postaci ogólnej 10x + 8y + 5 = 0 można zapisać w postaci kierunkowej:
?
1 kwi 17:04
madzia_13:
10x+8y+5=0 8y=−10x−5|:8
10
5
y=−
x−
8
8
5
5
y=−
x−
4
8
2 kwi 11:57