matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
Pawel:
Równanie prostej prostopadłej do prostej y = −
1
2
x+3 przechodzacej przez puknnt A=(−2,3)
1 kwi 16:51
Julek:
warunek prostopadłości to : a
1
*a
2
= −1
−1
a
2
= −1 /*(−2)
2
y = 2x + b 3 = −4 + b ⇒ b = 7 y = 2x + 7
1 kwi 16:53