matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
basia:
liczba 30 to p% liczby 80 to p
1 kwi 16:43
Julek:
80
100%
=
30
x
3000
x =
% = 37,5 %
80
liczba p = 37,5
1 kwi 16:54
Godzio:
80 * p% = 30
3
p% =
8
p = 37,5
1 kwi 16:54
basia:
dziękuję
1 kwi 17:29