matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w
???:
prosta o rownaniu 2x−y+3=0 jest nachylona do osi 0x pod jakim katem α
1 kwi 16:35
Julek:
y = 2x + 3, gdzie dla y = ax + b a = tgα tgα = 2 możesz to jakoś rozpisać, albo po prostu odczytać wartość kąta z tablic. α≈64
o
1 kwi 16:39