matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzięki
ADA:
układ równań ; −x+5y=6 x−3y=−4 metoda podstawienia
1 kwi 14:26
R.W.16l:
z drugiego wynika że x=3y−4 podstaw do pierwszego i wylicz y potem do drugiego pod y podstawiasz wynik i wyliczasz x
1 kwi 14:59