matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria dzialania na sinusach...
betsy:
sinα + cosα =
√
2
to sinα*cosα=? ma wyjść 1/2
1 kwi 12:49
Tomek.Noah:
sinα+cosα=
√
2
/podnosimy do kwadratu sin
2
α+2sinαcosα+cos
2
α=2 |sin
2
α+cos
2
α=1 1+2sinαcosα=2 2sinαcosα=1
1
sinαcosα=
2
1 kwi 13:07