Podaj liczbę odwrotną do liczby 2,1(3)
Elka: Pomóżcie raz jeszcze

!podaj liczbę odwrotną do liczby 2,1(3) Proszę powiedzcie też jaki to
jest wogóle dział
1 kwi 00:02
macias: 2,1(3) = 2 +0,1333
x=0,1333
10x=1,333
100x=13,333
100x−10x=13,333−1,333
90x=12
x=1290
2,1(3) = 2 + 1290 = 21290 = 2215 = 3215
liczba odwrotna : 3215
1 kwi 00:12
macias: a dział to arytmetyka
1 kwi 00:13
Elka: dzięki wielkie
1 kwi 00:53
Ja!: Ωββ⊂∊≥≤≤∞∞Ω
9 paź 23:02
Janek191:
| | 32 | | 15 | |
Liczba odwrotna do liczby |
| to liczba |
| . !  |
| | 15 | | 32 | |
10 paź 08:09