Ostrosłupy
Elka: Pomocy

! Ściana boczna w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym nachylona jest do płaszczyzny
podstawy pod kątem 70 stopni , a wysokośc tej ściany ma długosć 10 cm. Oblicz pole powierzchni
bocznej i objętość ostrosłupa.
31 mar 23:50
Eta:
| H | |
| = sin70o => H= 10*sin70o
|
| 10 | |
| a/2 | |
| = cos70o => a= 20*cos70o
|
| 10 | |
P
b= 4*
12*a*10=.......
dokończ
wartości sin70
o i cos 70
o odczytaj z tablic
1 kwi 00:11
Elka: przykro mi to stwierdzić ale jestem noga z matmy i zacholere nie umiem tego rozwiązać a wiec
proszę o jasne wyjaśnienie zadanka z góry dziękuje i pozdrawiam
1 kwi 01:20
Asia : Pomużcie

!
1 kwi 17:10
Elka: Czy może ktoś na to jeszcze spojrzeć

! Proszę

!
1 kwi 20:53
Jack: Rysunek jest ok, rachunki też. Masz wszystko podane − wystarczy podstawić. Wartości sin 70o i
cos 70o niekiedy można zostawić w takiej postaci, nie odczytując z tablic.
1 kwi 20:57