matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
....
Malenka:
Do wykresu funkcji f(x)= (a−2)+ b+3, a miejscem zerowym jest liczba 5 Wobec tego: A. a= 3 i b= 3 B. a=2 i b= 3 C. a= −4 i b=3 D. a=3 i b= −8
31 mar 20:23
zdzich:
chyba f(x) = (a−2)x + b+3 7 = 5a + b a = 3 b = −8
31 mar 20:46