?
gośka: rozwiąż równanie
2x3−x2−6x+3=0
31 mar 17:32
gośka: i tu mi wychodzi(2x−1)(x
2−3) i co dalej

31 mar 17:37
Godzio:
(2x−1)(x
2−3) = 0
(2x−1)(x−
√3)(x+
√3) = 0
x = ... v x= ... v x = −
√3
31 mar 17:38
gośka: 2x−1 to jakie miejsce zer
31 mar 17:45
Tomek.Noah: 2x−1=0 pytanie odwiczne kiedy? A jak myslisz?
31 mar 17:46
gośka: i co dalej robić

na osi zaznaczyć

i zbiór odczytać
31 mar 17:47
Tomek.Noah: .....
Jaki przedzial? tu amsz wyznaczyc pierwiastki tego rownania wiec x bedzie naleze do zbioru
skladajacego sie 3 elementow.
31 mar 17:49
gośka: aa. dziękuję.
31 mar 17:50