matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
znaczek:
wiedzac ze log
p
2=0,43 oraz log
p
6=1,11 oblicz wartosc wyrazenia log
p
8
√
6
z dokladnoscia do 0,1
31 mar 16:41
Godzio:
p
1,11
= 6 p
0,43
= 2 /
3
p
1.29
= 8 log
p
p
1.29
*
√
p
1,11
= log
p
p
1.29
*p
0,555
= log
p
p
3,135
= 3,135 ≈ 3,1
31 mar 16:46