POMOCY
dandek: Dwaj strzelcy trafiają do tarczy z prawdopodobieństwem odpowiednio 0,9 i 0,95. Strzelcy oddali
po jednym strzale. Prawdopodobieństwo tego, że trafił do tarczy dokładnie jeden z nich wynosi?
31 mar 15:43
31 mar 16:20
zajączek:

T −− trafienie N −− pudło
A −−− trafił dokładnie jeden
A= { ( T
1, N
2) ( N
1, T
2)}
P(A) = 0,9*0,05 + 0,95*0, 91= ...... policz
31 mar 21:03
zajączek:
Sorry za błąd

prawdopodobieństwo pudła dla pierwszego strzelca oczywiście jest
0,1 ( a nie 0, 91)
więc P(A) = 0,9*0,05 + 0 ,95*
0,1=......
31 mar 21:08
dandek: dzięki bardzo. Już wszystko jasne
7 kwi 10:24