matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Co jest zbiorem rozwiązania nierówności 3x
2
+2x−1≤0 ?
31 mar 15:05
Madzia:
Δ = 4 + 4*3*1 = 4+12 = 16
√
Δ
= 4
−2−4
x
1
=
= −1
6
−2+4
1
x
2
=
=
6
3
zbiór rozwiązań = <−1 ; 1/3>
31 mar 15:24