matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta
Ala:
Prosta y=
√
3
x−2 jest nachylona do osi Ox pod kątem: A.30 stopni B.45 stopni C.60 stopni D.0 stopni
31 mar 10:09
Nikka:
y = ax + b a = tgα α − kąt nachylenia wykresu funkcji do osi oX tgα =
√
3
→ α= 60
o
31 mar 11:16