matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc funkcji liniowej
Ala:
O ile wzrosnie wartosc funkcji liniowej y=5x−2 jesli argument wzrosnie o 3? A.13 B.14 C.15 D.16 Prosze o pomoc
31 mar 10:02
Godzio:
y = 5(x+3) − 2 = 5x + 15 − 2 = 5x −2
+ 15
31 mar 13:54