wielomian
paula91: Dany jest wielomian W(x) = x3 − x2. Wartość tego wielomianu w punkcie √2 + 1 jest równa: ?
30 mar 23:11
aga: najpierw x2(x−1)
podstawiamy
(√2−1)2*(√2−1−1)
30 mar 23:14
aga: znaczy tam mają być plusy a nie minusy
30 mar 23:14
aga: znaczy tam mają być plusy a nie minusy
30 mar 23:14
aga: dalej
(2+2√2+1)*√2=
(3+2√2)*√2=
3√2+4
30 mar 23:16
paula91: pogubilam sie troszkę
30 mar 23:28
aga: co mam wyjaśnić?
30 mar 23:33
aga: jestem zmęczona

niestety idę spać. dobrej nocy
30 mar 23:35
paula91: dziekuje.wzajemnie !
30 mar 23:42