xx
asia: 2 boko trójkata maja długości równne 233i 64 cm.trzeci bok ma długośc n metrów gdzie n jest
liczba naturalna Zatem:
a) n=1
b) n=2
c)n=3
d)n=4
30 mar 22:11
aga: moim zdaniem coś w treści jest źle
30 mar 22:14
Godzio:
też tak sądze bo tylko a) nie pasuje
30 mar 22:17
aga: 233+64=297=2,97m czyli n=1 lub n=2 ale jesli sprawdzimy
dla n=1
100+64=164 < 233 to nie zgadza się z warunkiem istnienia trójkąta
dla n=2
200+64> 164 zgadza się czyli n=2
30 mar 22:20
aga: ale n=3 i n=4 nie moze być. bo 300 i 400 byłoby większe od tej sumy
odpowied to n=2
30 mar 22:22
aga: treść jest dobra. na początku źle przeczytałam
30 mar 22:23
aga: może ktoś mnie sprawdzi? −GODZIO?
30 mar 22:24
Godzio: rzeczywiście

jest dobrze
30 mar 22:25
asia: dziekuje za pomoc
30 mar 23:02