logarytmy
dziuś: Określ dziedzinę funkcji:
30 mar 20:28
pad: <0,2>
30 mar 20:29
Godzio:
x(1−x) > 0
x∊(0,1)
30 mar 20:30
dziuś: proszę o całość z wyjaśnieniem skąd się to wzięło
30 mar 20:31
Godzio: logab
a > 0 a ≠ 1
b > 0
30 mar 20:35
dziuś: dziękuję

to teraz prosze sprawdzic czy skumałam
F(x)=log5( 4−x
2)
x∊(−2,2) ?
30 mar 20:41
Godzio: ok
30 mar 20:49
dziuś: dziekuję

Tylko jeszcze to jedno do sprawdzenia i już nie męczę

2
log2 z 7 =7 ?
30 mar 20:52
Godzio:
a
logax = x
także się zgadza
30 mar 21:00
dziuś: dziekuję
30 mar 21:00