dzięki.
michał: Może mi to ktoś rozwiązać dzięki:
(x−3)(x+3)+3y−x+2=(x−2)do kwadratu+y
30 mar 19:41
MICHAŁ KAS: pomagam
30 mar 19:41
MICHAŁ KAS: a to jest funkcja tak
30 mar 19:43
michał: to ma być rozwiązane metodą podstawioną.
30 mar 19:47
MICHAŁ KAS: x2−9+3y−x+2=x2−4x+4+y
−7+3y−x=−4x+4+y
3y−y=−4x+4+7+x
2y=−3x+11
y=−1,5x+5,5
30 mar 19:49
MICHAŁ KAS: układu równań
30 mar 19:49
MICHAŁ KAS: metodą podstawiania
30 mar 19:50
MICHAŁ KAS: to napisz jeszcze raz w postaci układu równań
30 mar 19:52
michał: (x−3)(x+3)+3y−x+2=(x−2)to ma być do kwadratu +y
−2x+y=2
dzięki.
30 mar 19:57
MICHAŁ KAS: no to teraz ci zrobie
30 mar 20:01
michał: super dzięki wielkie
30 mar 20:03
MICHAŁ KAS: metoda podstawiania
x2−9+3y−x+2=x2−4x+4+y
y=2+2x
−7+3y−x=−4x+4+y
y=2+2x
3y−x+4x−y
y=2+2x
3x+2y=11 x=1
y=2+2x y=4
3x+2(2+2x)=11 y=2+2*1=4
3x+4+4x=11
7x+4=11
7x=7
x=1
30 mar 20:14
MICHAŁ KAS: proszę bardzo
30 mar 20:15
R.W.16l: a
30 mar 20:40
R.W.16l: nie
30 mar 20:40
R.W.16l: możesz
30 mar 20:40
R.W.16l: pisać
30 mar 20:40
R.W.16l: wszystkiego
30 mar 20:41
R.W.16l: w
30 mar 20:41
R.W.16l: jednej
30 mar 20:41
R.W.16l: wiadomości
30 mar 20:41
R.W.16l:
30 mar 20:41