Działania na potęgach
Kiki: Prosze o pomoc
a. 320*2710
b. 125 do potęgi −23
30 mar 18:36
Tomek.Noah: a) 320 * (33)10=320 * 330= 350
30 mar 18:39
30 mar 18:40
Kiki: dziękuję
30 mar 18:42
Julek:
Poprawiam zapis Tomka
| | 1 | |
b) 125−2/3 = (53)−2/3 = 5−2 = |
| |
| | 25 | |
30 mar 18:43
Kiki: a prosze mi to sprawdzic czy dobrze robie to zadanie
| | 1 | |
(2−1)4 * √16 = 2−4 * 42 =( |
| )4*42 |
| | 2 | |
30 mar 18:52
Tomek.Noah: 2−4 *4{12= 2−4*(22){12+2−4 *21=2−3
30 mar 18:54
Tomek.Noah: tam gdzie sa chinskie znaki to ma byc ze 2 do kwadratu i to jeszcze podniesione do potegi
jednej drugiej
30 mar 18:55
Tomek.Noah:
2−4*412=2−4*(22)12=2−4*21=2−3
30 mar 18:56
Kiki: Dziękuje slicznie
30 mar 19:06
Kiki: i jeszcze to prosze o sprawdzenie
| | 3 | | 5 | | 3 | | 3 | |
( |
| )5 * ( |
| )4 =( |
| )5*( |
| )−4 |
| | 5 | | 3 | | 5 | | 5 | |
30 mar 19:18