matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Jaki jest zbiór wartości funkcji y= −2x
2
+12x+1?
30 mar 18:30
Godzio:
ZW: (q,−
∞
)
−Δ
q =
= ...
4a
30 mar 18:32
Tomek.Noah:
−Δ
ZW
f
=(−
∞
;
)
4a
30 mar 18:32
Julek:
−b
−12
X
w
=
=
= 3
2a
−4
f(3) = −18 + 36 + 1 = 19 Z
w
= (−∞;19>
30 mar 18:33