matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kejti:
oblicz log
4
3 − log
4
48
30 mar 18:25
Tomek.Noah:
3
1
1
log
4
(
)=log
4
=
48
16
2
30 mar 18:27
Julek:
3
1
log
4
(
) = log
4
(
) = y
48
16
1
4
y
=
16
4
y
= (4
2
)
−1
4
y
= 4
−2
y = −2
30 mar 18:29