matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwszak:
Ile wynosi długość krawędzi sześcianu o przekątnej 6?
30 mar 17:42
aga:
d=a*
√
3
30 mar 17:44
Sorino:
x=a
√
3
6=a*
√
3
6
√
3
=x
6
√
3
3
=x 2
√
3]
=x
30 mar 17:46