matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokość trapezu
Radek:
wysokość trapezu równoramiennego o kącie ostrym 60 stopni i ramieniu długosci 2
√
3
ma długość ?
30 mar 17:32
R.W.16l:
sin60
o
=U{h}{2
√
3
√
3
sin60
o
=
2
√
3
h
=
2
3
wyliczasz h
30 mar 17:35
R.W.16l:
ups,
√
3
h
=
2
2
√
3
30 mar 17:36