matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
? :/
Tuman_z_matmy:
Okrąg o równaniu (x+5)
2
+ (y−9)
2
= 4 ma środek S i promień r. Wówczas: a) S= (5,−9), r=2 ; b) S= (5,−9), r=4 ; c) S= (−5,9), r=2 ; d) S= (−5, 9), r=4 .
30 mar 17:28
pk:
c S(−5;9) r=
√
4
= 2 nie podawali wam wzorów na matmie na to?!
30 mar 17:37