matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okrag
Sorino:
Witam, mam takie zadamko ktore nie wiem jak rozwiazac Cieciwa okregu o promieniu 41 ma dlugosc 80. Jaka jest odleglosc srodka okregu od tej cieciwy?
30 mar 17:08
Godzio:
x
2
+ 40
2
= 41
2
x
2
= 81 x = 9
30 mar 17:11