5
Hampton: pole powierzchni walca o promieniu podstawy wynosi 24. Ile wynosi objetosc?
30 mar 16:24
kejti: v= pi r2h
r 24
ś 48
pi * 24* h =75,36h
Zapisz za pomocą jednego logarytmu wyrażenie:
a) loga 3+loga 4− loga 2
b) − loga 16 − log a 12
30 mar 17:09
kejti: czasem tego nie przepisuj
30 mar 17:10
xxxxx: hej jesteś? ?
30 mar 17:12
xxxxx: jaki jest wynik w książce? tego zadania?
30 mar 17:13
Hampton: ktorego zad?
30 mar 17:14
xxxxx: tego...pole powierzchni walca o promieniu podstawy wynosi 24. Ile wynosi objetosc?
bo nie wiem czy dobrze mi wyszlo..
30 mar 17:18
xxxxx: hm jestes?
30 mar 17:22
xxxxx: moge zrobic tak jak ja to mysle ale nie gwarantuje ze jest to dobrze

niech ktos to sprawdzi
30 mar 17:29
xxxxx:

ale pole powierzchni walca ma 24? czy promien ? bo obliczalam jako ze promien?
jeśli r ma 24 to...
średnica= 48
więc...
tg60 st =
HR
C=24
√3
V= πR
2*H
V=π*24
2*24
√3=576π*24
√3=13824
√3π cm
3
30 mar 17:42
xxxxx: tam nie mialo byc c tylko H= 24√3
30 mar 17:45