matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postac kanoniczna
mimi:
Jak zrobić takie zdanie: Zapisz w postaci kanonicznej równanie okręgu: x
2
+y
2
+3x+y−5=0
30 mar 16:07
Godzio:
x
2
+ 3x + 2,25 + y
2
+ y + 0,25 − 2,5 − 5 = 0 (x+1,5)
2
+ (y+0,5)
2
= 7,5
30 mar 17:19
mimi:
dziekuje !
30 mar 17:24