matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwód
mimi:
Pomoże mi ktoś w zadaniu ?
Oblicz obwód trójkąta ABC jeśli: A=(1,1); B=(2,3); C=(3,0) Podstawiam wspołrzedne do wzoru, ale nie wychodzi to co ma wyjść
z góry dziękuję
30 mar 16:05
pk:
IABI =
√
(2−1)
2
+ (3−1)
2
=
√
1+4
=
√
5
IBCI=
√
(3−2)
2
+ (0−3)
2
=
√
1+9
=
√
10
IACI=
√
(3−1)
2
+ (0−1)
2
=
√
4+1
=
√
5
obwód = 2
√
5
+
√
10
30 mar 16:41
mimi:
Dziękuję ślicznie
30 mar 17:13