Stożek
paula91: Jeżeli promień podstawy stożka zwiększymy o 20 % , a wysokość zmniejszymy o 20 % , to objętość
stożka; ?
30 mar 14:53
kozik:

| | 1 | | 6 | | 4 | |
V1 = |
| π ( |
| r)2 ∧ |
| H |
| | 3 | | 5 | | 5 | |
| | 1 | | 35 | | 4 | |
V1 = |
| π |
| r2 ∧ |
| H |
| | 3 | | 25 | | 5 | |
| | 1 | | 28 | | 1 | | 1 | | 28 | | 1 | |
V1 − V = |
| ∧ |
| πr2H − |
| πr2H = |
| ∧ πr2H ( |
| − 1) = |
| |
| | 3 | | 25 | | 3 | | 3 | | 25 | | 3 | |
| | 3 | | 1 | |
∧ |
| − πr2H = |
| πr2H |
| | 25 | | 25 | |
30 mar 22:06
paula91: Ja mam takie odpowiedzi:
a− nie zmieni się
b−zwiekszy sie o 15,2 %
c−zwiekszy sie o 1,52 %
d−zmniejszy sie o 4 %
?
30 mar 22:14