długości krawędzi prostopadłościanu są trzema kolejnymi liczbami naturalnymi.dłu
krzyś: długości krawędzi prostopadłościanu są trzema kolejnymi liczbami naturalnymi.długość przekątnej
jest równa pierwiastek z29 cm oblicz
A. objętość prostopadłościanu
B.pole powierzchni całkowitej
30 mar 12:05
driver:
x2+(x+1)2+(x+2)2=29
3x2+6x−24=0 /:3
x2+2x−8=0 Δ=..... x1=... , x2=... >0, ∊N , a=...., b=..., c=...
V=a*b*c
P=2ab+2ac+2bc
1 kwi 21:44
angelika: oblicz pole powierzchni całkowitej oraz objętość prostopadłościanu o wymiarach podstawa 2cm ,
bok podstawy 1,5 cm , bok 1cm
31 sty 17:09