α = 60o
mamy sześcian o krawędzi a
4 = a√2
| 4√2 | ||
a = | = 2√2 | |
| 2 |
tylko stwierdzilam ze zle bo skad moge wiedziec ze to szescian
no ale teraz sie kaplam ze przekatna w kazdym w kwadratow jest rowna 4
poprostu dokladniej
trzeba rysowac
na Twoim odrazu zobaczylam
Moglbys mi jeszcze popatrzec na to zadanie?
Sprzedawca laptopów kupuje miesięcznie w hurtowni 20 laptopów, płacąc 1200 zł za sztukę.
Zakupione laptopy sprzedaje w cenie 1400 zł za sztukę, oraz oszacował, że każda kolejna
obniżka ceny o 10 zł zwiększa o 2 liczbę sprzedanych laptopów. Jaką powinien ustalić cenę
laptopa, aby jego zysk był największy? Ile jest równy ten maksymalny miesięczny zysk?