matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sa
Hampton:
ile litrow wody miesci sie w wazonie w ksztalcie graniastoslupa prawidlowego czworokatnego o krawedzi podstawy 15 cm i wysokosci 30 cm?
29 mar 23:38
zajączek:
1litr= 1dm
3
a= 1,5dm H= 3dm V= a
2
*H=.......
29 mar 23:53