trygonometria
Che: Oblicz: W=(cos30 + tg30)−3
29 mar 22:36
29 mar 22:39
29 mar 22:39
29 mar 22:39
Che: o kurde pomyliło mi się nie o to zad mi chodziło
chodzi mi o to to samo co o góry, ale te pierwiastki nie wiem jak je dodać tam dalej chyba
trzeba stosować wzór skróconego mnożenia itd. i nie wiem właśnie bo to powinno być proste jak
to wyżej.
W=(cos45 + tg30)−3
29 mar 22:45
29 mar 22:54
Che: jajku to powinno być zadanie za 1 pkt a wychodzą jakieś rzeczy takie gługie

jeszcze na końcu
trzeba chyba usuwać niewymierność z dwóch pierwiastków w mianowniku. ehh
29 mar 23:05
aga: mianownik (√2+√3) pomóż przez (√2−√3) i ze wzoru na iloczyn sumy przez różnicę masz
szybko wynik 2−3=−1 to będzie mianownik
29 mar 23:08
Che: a to to jest trudne max zadanie
29 mar 23:32