matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz %
izkaa:
Zmieszano 200 litrów mleka 2 % i 50 litrów mleka 4% . Otzrymano mleko, które ma w sobie p% tłuszczu. Wynika stad, że p =
29 mar 21:56
everyman:
p=2.4% tłuszczu
1
2% z 200L −>
200L = 4L tłuszczu
50
1
4% z 50L −>
50L = 2L tłuszczu
25
po zmieszaniu masz 250L mleka, w tym 4L+2L = 6L tłuszczu
6L
*100% = 2.4% tłuszczu
250L
29 mar 22:07
izkaa:
dzieki wielkie
29 mar 22:12