Studia.....
Pomocy:): Proszę bardzo o pomoc ominęło mnie kilka zajęć z matematyki z powodu choroby a mamy w srode
kolokwium niestety nie mam żadnych notatek wiem tylko jakie były zadania w jednej grupie może
ktoś mi powiedzieć jak takie coś rozwiązać
Zad 2
Wyznacz ekstrema lokalne funkcji
f(x,y) = 3lnx + x2 + y2 − 5x − 2y
Zad 3
Oblicz pochodną kierunkową funkcji
f(x,y) = arctg(x/y) w kierunku wersora wektora w = [−3,4] w pkt Po = (−1,1)
Zad 4
Wyznacz dziedzinę funkcji Z = 1/ln(x,y) + pierw2stopnia(16 − x2 − y2) i zinterpretuj ją
geometrycznie
tego trzeciego totalnie nie rozumiem
29 mar 21:54
Pomocy:): Podbijam:(
30 mar 11:30
kacia:
30 mar 17:11
Pomocy:): Witam i ponawiam kolejny raz
1 kwi 17:56