wielomiany
gosiaM: 
Wielomiany: Zad. 1) (x
2 − 4) (x+3) x = 0

Zad. 2) x
4 − 10x
3 + 25x
2 = 0
Treść zadania:
Rozwiąż równania:
Pomóżcie

Dziękuję
29 mar 21:01
adiks113: zad 1
x2 − 4= o u x+3=0 u x=0
29 mar 21:03
adiks113: zad1 otrzymujemy
x=2 u x= −2 u x= −3 u x=0
29 mar 21:05
adiks113: zad 2
x2(−10x +25)=0
29 mar 21:06
adiks113: zad 1 otrzymujemy
x=0 u x=2,5
29 mar 21:07
adiks113: adiks113: zad 2 otrzymujemy
x=0 u x=2,5
pomyliłem się w numerach zadan
29 mar 21:08
gosiaM: Serdeczne dzięki

Bardzo mi pomogłeś
29 mar 21:08
adiks113: bardzo proszę
29 mar 21:10