Błagam niech to ktoś rozwiąże mam to na jutro ;//
Zysia ;DD: Oblicz pole i obwód rombu o przekątnych długości 4 i 10.
Proszę !
29 mar 19:59
kalafiorowa:

P=
df2
żeby obliczyć długość boku a, wykorzystaj tw Pitagorasa
29 mar 20:05
Zysia ;DD: A mogłabyś dokończyć dalej to zadanko, byłabym Ci bardzo wdzięczna

**
Już Ci jestem

DDD
Dziękuję
29 mar 20:15
kalafiorowa:
a sama nie potrafisz? To jest bardzo proste zadanko. Rozwiąż a ja Ci sprawdzę. Inaczej się nie
nauczysz.
29 mar 20:17
Zysia ;DD: nie potrafię, ponieważ dopiero chodzę do 5 klasy podstawówki,a mam takie zadania

///
Proszę !pomóz mi .
29 mar 20:22
Zysia ;DD: pomożesz mi


:((
29 mar 20:27
Godzio: 22 + 52 = a2
a = ...
29 mar 20:32
Kacha xDD: jakie "2 i 5" tam jest 4 i 10

29 mar 20:33
Zysia;DD: Właśnie tam jest 4 i 10 Godzio !

Pomóżcie mi
29 mar 20:34
kalafiorowa:

z tw Pitagorasa:
(
12d)
2+(
12f)
2=a
2
14d
2+
14f
2=a
2
14*4
2+
14*(10)
2=a
2
14*16+
14*100=a
2
4+25=a
2
29=a
2
a=
√29
Obwód=4
√29
P=
df2=
4*102=
402=20
29 mar 20:36
kalafiorowa:
Godzio ma rację, 2 i 5, bo 12d=2 i 12f=5
29 mar 20:37
adiks113: takie łatwe zadanie a problemy sprawia
29 mar 20:38
Tomek.Noah: obwod to jest 12
√3 teraz bedzie dla niej zagadka
29 mar 20:40
kacha xDD: Aha teraz już rozumiem , dziękuję Wam kochani

Właśnie adiks takie łatwe zadanie a tyle problemu sprawia

Kocham Was
29 mar 20:41
kalafiorowa: czemu niby 12√3 ? √29 się nie rozkłada
29 mar 20:42
kacha xDD: Tomek.Noah:
Ej sorry ale słucham kalafiorowej, bo ona nie kłamię

I chciałabym mieć taką nauczycielkę jak ona chociaż jej nie znam jeszcze

i co teraz powiesz ? cwaniaku ?
29 mar 20:42
Zysia;DD: kacha xDD to ja Zysia

D
29 mar 20:43