matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bryły
dulu ;) :
Czworościan foremny ma objętość równą 2√2. Jaką długość ma krawędź tego czworościanu?
29 mar 19:38
peper:
v =
1
3
Pp * H Pp =
a
2
√
3
4
hp=
a
√
3
2
as=
a
√
3
4
ad=
a
√
3
2
H
2
= (ad)
2
− (as)
2
nie wiem czy CI to w czyms pomoze i czy jest dobrze no ale zawsze cos
29 mar 20:52