|AC| = 12, |BC| = 5, |AB| = √122 + 52 = 13
|BC| + |CD| + |DB| = |CA| + |AD| + |CD| ⇒ 5 + |DB| = 12 + 13 − |DB| ⇒ 2|DB| = 20
|DB| = 10, |AD| = 3
| 5 | 12 | |||
sinα = | , sinβ = | |||
| 13 | 13 |
| 1 | 12 | 300 | ||||
Pole PBCD = | *5*10*sinβ = 25* | = | ||||
| 2 | 13 | 13 |
| 1 | 5 | 90 | ||||
Pole PCAD = | *12*3*sinα = 18* | = | ||||
| 2 | 13 | 13 |
| PBCD | PCAD | |||
rB = | , rA = | , | ||
| p | p |
| rB |
| PBCD | ||||||||||||
= | = | |||||||||||||
| rA |
| PCAD |
| rB |
| 300 | ||||||||||||
= | = | = ..... | ||||||||||||
| rA |
| 90 |