matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
godzina
żukkk:
2/3 czasu który upłynął od południa równa się 2/3 czasu pozostałego do północy. Która jest godzina?
29 mar 18:40
driver:
x←czas, który upł. od poł. 12−x←czas poz. do półn.
2
2
x=
(12−x)
3
3
x=6, 12+6=........
29 mar 21:04