matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
9i
A...aa:
Kasia i Asia mają razem 12 lat.Kasia jest 3 razy starsza od Asi.Ile lat ma każda z nich.
29 mar 16:53
kdafb:
x− wiek Asi 3x− wiek Kasi x + 3x =12 4x=12/4 x=3 3 lata wiek Asi 3*3=9 wiek Kasi
29 mar 17:02
A...aa:
dzięki
29 mar 17:05