matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi pomózcie
Ewa;]:
znajdź pierwszy wyraz i iloraz ciągu geometrycznego w którym a
1
+a
2
+a
3
=6 i a
1
+a
3
+a
5
=10,5
29 mar 16:51
Jack:
spr. zamienić a
3
=a
1
q
2
a
5
=a
1
q
4
itd potem wyznacz z jednego równania np. a
1
i wstaw do drugiego.
29 mar 17:19