matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
???:
prosta l ma rownanie kierunkowe y=
2
3
x+
3
4
a prosta k dana jest rownaniem ogolnym 2x−3y+4=0. uzasadnij ze proste te sa rownolegle
29 mar 16:45
modo:
2x−3y+4=0 ,mają równe wsp. kierunkowe 3y=2x+4 y= 2/3x +4/3
6 kwi 13:37